Новините днес

Андрес Мушети ще пренесе на големия екран анимето „Robotech“

Много сме любопитни какво ще направи Андрес Mушети с адаптацията на „То“ по Стивън Кинг, която излиза през месец септември по кината. От една страна всичко е точно и любопитството ни гложди, но от друга ни притесняват множеството изменения, на които ще станем свидетели.

Въпреки нашите терзания обаче, Мушети е режисьор, в чиито техники и умения не се съмняваме – останахме доволни от „Mama“, а и все пак таим големи надежди за „То“, така че към момента сме оптимисти. Със сигурност се радваме за Мушети и сме доволни от новината, че следващият му проект вече е ясен и това е адаптация на анимето „Robotech“, дебютирало през 80-те години на миналия век. Сериалът е дело на Harmony Gold USA и Tatsunoko Productions, разказващ за бъдеще, в което човечеството е създало огромни роботи чрез извънземна технология. Роботите имат за цел да спрат инвазия на планетата ни, която настъпва, за да се добре до източника на енергия, познат като „протокултура“.

Горното звучи чудесно, а още по-доброто е, че в екипа по заснемането на филма ще бъдат заети Барбара Мушети (сестра на Андрес), Джани Нунари и Марк Кантън. При предишните опити за адаптация се споменаваха имената на Джеймс Уан, Ник Матю и Акива Голдсман, но така и не се стигна до старт на продукцията. Сега от Sony обаче обещават, че нещата ще тръгнат, след като Мушети представи на широката публика „То“. Разбира се, и успехите на „то“ ще бъдат от значение, но все си мислим, че проблеми няма да има.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.