Новините днес

Бен Афлек се сбогува с ролята на Батман?

Един от най-големите слухове, който се върти в интернет през последните няколко месеца, е свързан с бъдещото участие на Бен Афлек като Батман/Брус Уейн в разрастващата се все повече и повече „DC Extended Universe“. Ние страшно много харесахме Афлек в „Batman v. Superman: Dawn Of Justice“ и продължаваме да твърдим, че неговият Батман е може би най-добрият, който сме виждали досега (при все че сме върли почитатели на Майкъл Кийтън, а и на Кристофър Нолан).

The Hollywood Reporter, които смятаме за надежден източник, хвърлят нова светлина върху бъдещото участие на Афлек и за съжаление тази светлина не е от приятните. Според тях, Афлек вече не е част от франчайза и „Justice League“ ще бъде последното му превъплъщение като Черния рицар. Прочетохте правилно – Бен Афлек няма да участва в самостоятелния филм „The Batman“, който се подготвя от Мат Рийвс. Това ни идва като гръм от ясно небе, особено след като Warner Bros. подготвят изключителен (според техните думи) панел за San Diego Comic-Con, който ще се проведе днес.

Както може да се очаква в подобни случаи, ot Warner Bros. продължават да твърдят, че Бен Афлек е техният човек. По думите на Тоби Емерих,

„Бен е нашият Батман. Ние го обичаме като Батман и искаме да го задържим в ролята колкото се може по-дълго“.

Мат Рийвс, който замести Афлек като режисьор на „The Batman“, а наскоро дори сподели, че „изхвърля“ неговия сценарий (в съавторство с Джоф Джонс) и започва от нулата, твърди, че иска да задържи Афлек за ролята. Неназован източник от студиото (който според THR е достатъчно надежден) твърди обаче, че все пак продуцентите се озъртат за нов актьор, който да замени Бен.

Какви са предпоставките, които биха оказали негативно влияние върху Афлек? Основно, Мат Рийвс иска да направи трилогия (по подобие на „Планетата на маймуните“), а възрастта на Бен Афлек не работи в негов интерес – той ще навърши 45 през август. За създаването на такава трилогия ще трябва много време, а през това време Афлек ще остарее още повече. Не, че годините са много и не, че имат значение за неговото тяло – както видяхме, той е постигнал и невъзможното и прилича повече на звяр, отколкото на обикновен човек.

Второто е, че Бен Афлек все още не е излязъл с официална позиция. Наскоро той напусна и „Triple Frontier“ на Netflix и бъдещето му като актьор все още е неясно.

В такива случаи ни се иска да знаем точно и ясно всичко, без да четем едно и също в множество портали. Силно се надяваме днес по време на панела тази новина да бъде опровергана или потвърдена, за да не стоим в неведение и да не се чудим какво се случва. Силно се надяваме обаче източникът нa THR да се окаже създател на фейк новини.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.