Новините днес

Български боксофис 07.07-09.07.2017 г.

Странно, но факт – миньоните и Грут успяха да пренебрегнат прибирането на Спайдър-мен вкъщи и не му позволиха да оглави седмичната боксофис класация на територията на родната ни държава. Симпатичните жълти креатури доминират за втора поредна седмица, натрупвайки нови 153 237 лв., с което общите им приходи на родна земя възлизат на 635 079 лв.

На второ място е „Спайдър-мен: Завръщане у дома“. Том Холанд, Мариса Томей, Майкъл Кийтън и Робърт Дауни-джуниър стартират със скромните 136 837 лв., което за нас е обидно – филмът притежава всички необходими качества, за да се превърне в един от най-добрите филми, излизали изпод шапката на Marvel. Препоръчваме на тези 12 313 зрители да отидат пак и да вземат и приятели със себе си – има защо да се гледа.

На трето място е откровената брадва „Трансформърс: Последният рицар“, която се свлича само с една позиция. Общите парички, които роботизираните индивиди са отчели, са 453 377 лв., което е наистина много.

Четвърти е „Мумията“ с Том Круз, а на пето място са е позиционирал така, както и миналата седмица, любимият ни „Карибски пирати: Отмъщението на Салазар“. Симпатичното продължение може да се похвали с 1 709 818 в тотала, а стискаме палци да стигне двата милиона до края на разпространението си.

Новото предложение тази седмица е „Бягай“, който стартира на осмо място с крайно незавидните 10 237 лв. Сериозен удар по имиджа си прави и „Газ до дупка“, който пада с цели шест места и застава на 17-та позиция с 39 557 събрани от билетчета левове.

Цялата класация до позиция 20 може да видите в табличен вид по-долу:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.