Новините днес

Джеймс Камерън с планове за нова „Терминатор“ трилогия

Преди известно време ви съобщихме, че Paramount, които държат официално правата за поредицата „Терминатор“, са замразили дълбоко бъдещето на франчайза и не смятат да се връщат скоро към нея. „Терминатор: Генисис“ се оказа обида не само за киното, но и за човечеството и бе повече от ясно, че продължение не трябва да има.

Не така мисли обаче Джеймс Камерън, който още през 1984 г. променя из основи сай-фай жанра, а впоследствие продължението на филма се превърна в един от най-великите филми, създавани някога. Последвалите три продължения обаче не успяха да се докоснат и на милиметър до емблематичността на първите два и феновете останаха крайно разочаровани. Точно тук обаче се намесва самият Камерън.

В интервю, дадено за австралийска медия, Камерън споделя следното:

„Широко известно е, че не отдавам уважение към филмите, които бяха създадени след моите. Винаги съм ги подкрепял обаче единствено заради Арнолд Шварценегер, който е мой приятел от 33 години насам и никога не съм бил крайно негативен, но тези филми не работеха“.

При зададения въпрос какво следва оттук нататък, Камерън отговаря:

„Въпросът е изчерпан ли е франчайзът или може да бъде съживен? Живеем в свят на дронове, наблюдение и нарастващ изкуствен интелект, така че водя дискусии с Дейвид Елисън (собственик на правата за „Терминатор“ за американския пазар) какво може да се направи и смятам, че можем да създадем нова трилогия“.

Думите на Камерън обаче не значат нищо при положение, че той е зает с множеството продължения на „Аватар“, както и възрастта на Арнолд Шварценегер. Вие го знаете, знаем го и ние – филм от тази поредица без Арнолд би бил огромен неуспех, дори с Джеймс Камерън на руля. Грандиозните планове винаги са заемали огромно място в съзнанието на именития режисьор, така че очакваме последващо развитие.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.