Новините днес

Мартин Скорсезе събира заедно в свой филм Робърт Де Ниро и Леонардо Ди Каприо?

По принцип не се доверяваме на слухове и обичаме да ги избягваме, особено когато се отнася за любимите ни филми и режисьори. През годините сме ставали свидетели на всякакви непотвърдени теории, които само ни залъгват и ни учат, че в киното нищо не се знае до последния момент.

Когато обаче източникът е достоверен, то надеждата в нашите сърца нараства и започва да живее свой собствен живот, надявайки се да достигне зрялост, от която връщане назад няма.

Преди два дни ви съобщихме, че Джо Пеши най-накрая е подписал договора си за участие в „The Irishman“ на Мартин Скорсезе. Дългоочакваният филм ще събере заедно Робърт Де Ниро, Ал Пачино, Харви Кайтел, Боби Канавали и най-култовия актьор, който някога е бил гангстер на екрана. Този филм ни е мечта отдавна и се радваме, че ни очаква едно грандиозно приключение, което ще излезе изпод шапката на Netflix. Представяте ли си обаче, ако Скорсезе събере в друг филм две от най-титулуваните си звезди, превърнали филмите му във феноменален успех? Преди няколко години имахме щастието да гледаме реклама на казино в Макао, режисирана от Мартин и представяща Леонардо Ди Каприо и Робърт Де Ниро заедно. За нов филм с двамата титани мечтаем още от годините, когато Лео беше младеж, а „This Boy’s Life“ на Майкъл Кийтън-Джоунс ни караше да превъртаме касетата, докато не се зацапа главата на видеото. Искаме обаче нов филм, в който да бъде разгърнат изцяло изградения потенциал на Ди Каприо и това може би ще се случи, особено ако вярваме на Данте Ферети – дългогодишен продуктов дизайнер на филмите на Скорсезе.

В разговор пред Variety, който бе проведен преди дни, Ферети споделя, че Скорсезе започва през следващата година работа по „Killers Of The Flower Moon“, който ще разкаже истинската история на индианско племе, систематично избивано през 20-те години на миналия век, след като е открит нефт в техните владения. ФБР се заема със задачата да разследва ситуацията. Историята е описана в едноименната книга на Дейвид Гран. За този филм писахме още през април, когато се появиха първите слухове за подобен каст, но сега нещата започват да стават сериозни, особено след включването на Ферети.

Естествено, всичко звучи прекалено хубаво, за да бъде истина, особено след като нямаме потвърждение от самия Скорсезе. Знаем, че снимките на „The Irishman“ започват през август и ще продължат до декември, а след това трябва да се отдели време за постпродукцията и цялата маркетингова кампания. Ферети обаче казва, че именитият режисьор желае да започне снимките в момента, в който приключи окончателната работа по „The Irishman“, което ще стане най-късно през септември следващата година. Прекалено е хубаво, за да е истина, но пък желанието ни е огромно и силно се надяваме това да се случи. Ако наистина го бъде, то след този филм може и да се пенсионираме.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.