Новините днес

Подробности около продължението на „Фантастични животни и къде да ги намерим“

През последните няколко дни ни е тръгнало на „Хари Потър“ вълна. Първо отбелязахме двадесетата годишнина от излизането на „Хари Потър и философският камък“, а след това се заровихме и в три допълнителни книги, които излязоха от „Егмонт“ и които имахме удоволствието да ревюираме.

Нещата около цялата поредица обаче продължават да се развиват. „Фантастични животни и къде да ги намерим“ се оказа успешен филм и хубавото е, че е само първи от цяла поредица, която ще се състои от пет филма. Еди Редмейн се оказа изключително подходящ избор за Нют Скамандър и вече точим зъби за продължението, по което активно се работи.

Официалните снимки започнаха днес в студията на „Warner Bros.“ в Лондон и вече имаме няколко подробности, които бързаме да споделим с вас:

Първо – напомняме на всички, че Джъд Лоу ще се присъедини към продължението в ролята на младия професор Албус Дъмбълдор. Той ще обедини сили с Нют, за да се противопостави на големия си съперник Гелърт Гриндълоулд (Джони Деп).

Второ – Филмът ще разшири вселената на магьосниците, като ще прехвърли действието от Ню Йорк в Лондон и Париж. Дж. К. Роулинг отново е заета с написването на сценария, а действието ще стартира през 1927 г. – само няколко месеца след събитията в първия филм. Гриндълуолд е успял да избяга от ареста и продължава да рекрутира магьосници и създания за своята зла кауза. Единственият, който може да го спре, ще бъде Албус Дъмбълдор.

Трето – и във втория филм ще видим Тина (Кейтрин Уотърстън), Куини (Алисън Судол) и Джейкъб (Дан Фоглър).

Продуценти на новия филм ще са Дж. К. Роулинг, Дейвид Хейман, Стив Клоувс и Лионел Уиграм, а режисьор отново ще бъде Дейвид Йейтс. Премиерата е насрочена за 16 ноември 2018 г.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.