Новините днес

San Diego Comic-Con: Стартират снимките на „Споун“ на Тод Макфърлейн

Тъ-дъ-дъ-дъъъъъм! След години на очакване от страна на феновете и различни слухове, пускани от Тод Макфърлейн, римейкът на „Споун“ най-накрая е получил своето необходимо финансиране и ще бъде заснет!

Случи се така, че самият Тод, създателят на Споун, през последните месеци говореше упорито, че желае да заснеме мрачна версия на своя популярен герой, стига да намери необходимото финансиране от 10 милиона долара. Парите вече са налични, както става ясно от панела, проведен по време на San Diego Comic-Con. Сумата е осигурена от Blumhouse – студиото, което стана популярно покрай „The Purge“, „Paranormal Activity“ и „Тhe Belko Experiment“. Както може да се очаква – Макфърлейн ще бъде режисьор. Джейсън Блум, шеф на студиото, споделя:

„Работили сме с много визионери, но мисля, че уникалните артистични заложби на Тод ще помогнат много за създаването на този филм“.

Макфърлейн вече е написал първата версия на сценария, описвайки го като „мрачно преоткриване на един от най-популярните комиксови персонажи“. Ние сме напълно съгласни с него, а и сме много доволни, че Тод е и един от създателите на симбиота Венъм, който скоро също ще се сдобие със самостоятелен филм, а в неговата роля ще видим Том Харди.

Предишният филм за Споун излезе през вече далечната 1998 г. и бе с участието на Майкъл Джей Уайт, но бе абсолютно негледаем и нова версия бе повече от наложителна. По думите на Тод, новият филм ще бъде смесица между „The Departed“ и „Paranormal Activity“, а в него ще гледаме повече ужас, отколкото героизъм. Така и трябва да бъде – Споун е достатъчно кървав, за да получи своите около два часа слава. Изключително доволни сме от този развой на събитията и очакваме да се лее повече кръв, отколкото някога сме виждали в комиксов филм.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.