Новините днес

Сандра Бълок взима главната роля в „Кутия за птици“ по Джош Малерман

Изключително доволни сме от факта, че популярната книга на Джош Малерман, „Кутия за птици“, ще бъде пренесена чрез похватите на киното към големия екран. Придобилата култов статус антиутопия се радва на изключителен интерес в редица държави, а у нас бе издадена от Deja Book със страхотната корица на Живко Петров.

Още по-доволни сме, че за главната роля е избрана не коя да е, а носителката на награда „Оскар“ Сандра Бълок. Бълок, за която мненията обикновено са разнопосочни, притежава всички необходими качества, за да пресъздаде изцяло историята на Малори. Работата по адаптацията ще бъде дело на Ерик Хайзерър („Arrival“), а междувременно ви предлагаме и да прочетете официалния български синопсис на книгата:

Представете си свят, в който не можеш да погледнеш навън – дори за миг! Там има нещо непонятно, неразбираемо, невидимо… то поразява ума на човека в миг и го кара да изпада в самоубийствена ярост. Човечеството трябва да затвори очи, ако иска да оцелее…

„Кутия за птици“ е сензационният дебют на Джош Малерман, който вече покорява читателите по света, а сега идва в прецизния превод на Невена Дишлиева-Кръстева и под редакцията на Ива Колева.

Книгата е сравнявана с „Пътят“ на Кормак Маккарти с умелото изследване на човешката психика сред апокалиптични събития, тя дълбае из човешките умове и души, на които е отказан достъп до основното ни сетиво – очите.

Интересното е, че правата бяха закупени от Universal, но сега имаме потвърждение, че Netflix се ангажират с филмирането, като снимките започват през следващия месец. Все още чакаме информация за режисьора, който ще се заеме с екранизацията и искрено се надяваме да бъде избран някой, който напълно ще улови духа от книгата на Малерман.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.