Новините днес

„Shazam“ ще бъде следващият игрален филм на DC Comics

Ако сте се чудили кой е следващият филм на DC след предстоящия тази есен ансамбол „Justice League“, то отговорът вече е ясен.

След множество спекулации и слухове, най-накрая от компанията обявиха, че „Shazam“ ще бъде филмът, върху който започват активна работа. Дейвид Ф. Сандберг e избран за режисьор, който ще работи по сценарий на Дарън Лемке. Премиерната дата е насрочена за 5 април 2019 г. – точно месец, преди от конкурентното студио Marvel да извадят на бял свят все още неозаглавения си филм за Отмъстителите.

И ако се питате дали във филма ще видим Блек Адам и избрания за ролята Дуейн Джонсън, то най-вероятно ще останете разочаровани. В „Shazam“ със сигурност Адам няма да се появи, като най-вероятно ще стане обект на самостоятелен филм. Остава ни само да разберем кой ще бъде в ролята на комиксовия супергерой.

Ако не сте запознати с него – Шазам дебютира на хартия през 1939 г. от четките и писалките на С. С. Блек и Бил Паркър. чрез изричането на думата „шазам“, тийнейджърът Били Батсън се превръща във всемогъщ титан, чиито сили са му дадени от древни богове. Любопитното е, че първоначално е познат като Капитан Марвел, но съдебен спор между DC и Marvel карат компанията официално да приеме името Shazam през 2011 г.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.