Новините днес

Дон Херцфелд анонсира продължение на „World of Tomorrow“

Рядко се обръща внимание на късометражни филми, особено ако те са анимирани. В ситуацията на Дон Херцфелд обаче нещата стоят по по-различен начин – само на 33, той вече е носител на наградата за изключителни постижения на международния фестивал в Сан Франциско, а отделно с това има и две номинации за наградата „Оскар“, първата от 2001 г. за „Rejected“, а втората от 2016 г. за „World of Tomorrow“. Както може да се очаква – и двата филма представляват късометражни анимации.

Такива творци заслужават уважението на зрителите, а отделно от това, късометражните анимации винаги са представлявали обект на сериозен интерес от наша страна. „World of Tomorrow“ е визуален шедьовър и ни накара да заобичаме още повече творчеството на Херцфелд, а днес имаме повод и за празник – самият той лично обяви в „Туитър“, че се подготвя продължение.

Както сами виждате от туита, заглавието е „World of Tomorrow Episode Two: The Burden of Other Peoples“. Към настоящия момент няма посочена премиерна дата, но нас това не ни касае – ще дебнем момента, в който ще можем да се насладим на изживяването, а успоредно с това се аганжираме да ви уведомим, когато ще имате възможността да споделите това усещане с нас.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*