Новините днес

Спечелете книгата „Добрите, лошите и грозните“ на Благой Д. Иванов

Играта приключи. Победителите, избрани на случаен принцип са:
Самира Тодорова Душева
Вехдетин Иззетов Таракчиев

Честито. Ще се свържем с тях, за да уточним връчването на наградите.

–––––––––-

Сборникът „Добрите, лошите и грозните“ е опит да се погледне към част от мозайката и да се сглобят парчетата, които изграждат някои елементи от жанровете в киното и от похватите на зрелището. Освен това е посочена и любопитната закономерност между чисто комерсиалните и по-лековатите продукции и заглавията, които единодушно се считат за първокласни. Общопризнати режисьори като Робърт Уайз, Алфред Хичкок и Стивън Спилбърг са оказали прекалено силно въздействие на редица по-скромни имена във фантастиката, трилъра и хоръра и именно тези по-малко известни творци са сред акцентите в съдържанието. Затова в „Добрите, лошите и грозните“ звездите са предимно психопати, зомбита и призраци, чрез които в киносалоните се раждат нови и неочаквано креативни заглавия, които може да не са бляскави шедьоври, но носят в себе си невероятен чар и находчиви идеи.

Ако искате да се докоснете до този свят, развит от кинокритика Благой Д. Иванов, то може да участвате в нашата игра, чрез която двама от вас ще се сдобият с копие от книгата. Всичко, което трябва да направите, е да отговорите на следния въпрос:

От кой класически роман е вдъхновен филмът „Носферату – симфония на ужаса“ (1922) на Ф. В. Мурнау?
а) „Монахът“ от М. Г. Луис
б) „Франкенщайн“ от Мери Шели
в) „Дракула“ от Брам Стокър

Верен отговор, заедно с трите ви имена и телефонен номер, е необходимо да изпратите на game@popcornmoviesbg.com не по-късно от 25.08.2017 г. Победителите ще бъдат изтеглени на 26.08.2017 г.