Новините днес

За кино с… Кристиан Charlie Танев

Днес имаме удоволствието да обсъдим традиционните ни десет въпроса за кино с Кристиан „Чарли“ Танев – един от най-популярните български влогъри. Роден в Пловдив през не чак толкова далечната 1995 г., Чарли започва с видеата през ранното си детство, използвайки вулгарен език, който разбунва добрите нрави на закостенялото общество. Клиповете му бързо добиват широка популярност, а покрай тях той стана автор и на комикса „Ракиямен“, художествено оформен от Стен Дамянов.

Провокативен и искрено забавен, Кристиан отговори в типичния си и неподправен стил, за което сме му изключително благодарни!

1. На кино в киното или на кино вкъщи?
Зависи какъв за какъв филм става въпрос. За творения като „Младост“ на Сорентино е много по-приятно да си вкъщи, за да можеш да му отдадеш изцяло вниманието си, а не да слушаш как някой прежиля пуканки до теб или да ти свети телефонът му в очите. Но ако просто искаш да гледаш някой безмозъчен екшън с много експлозии и шум, които са нужно зло от време на време, за да разпуснеш, тогава киното е мястото за теб и твоите приятели.

2. Кой е първият филм, за който имаш спомени, че си гледал/а на голям екран?
„Vacancy“. Типично трилърче от 2007 г. Нищо ново под слънцето, но добър филм за това, което представлява.

3. Имат ли българите кинокултура?
Има заченък. Все повече хора в индустрията се опитват да развият кинокултурата и се вижда началото. Надявам се само да не свърши с ембрионална смърт.

4. А какво мислиш за българското кино?
Мисля, че има бъдеще в него. Преди мнението ми беше доста по-песимистично, но се запознах с прекалено много талантливи и целенасочени хора, за да не видя светлина в тунела.

5. Скорсезе с Де Ниро или Копола с Пачино?
Скорсезе с Де Ниро, без спор. Казвали са ми, че приличам на Де Ниро, ако страдаше от синдрома на Даун и диабет.

6. Според теб кой от съвременните режисьори ще се превърне в легендарна емблема за световното кино?
Имах големи надежди за Джош Транк и Нийл Бломкамп, но скорошните им проекти бяха големи разочарования. Дъщерята на Дейвид Линч приятно изненада с нейния проект “Chained“ и мисля, че може да стане култова фигура. Джордън Пийл доказа, че не е само комедиен актьор, а и доста читав режисьор с дебютния му филм “Get Out“. Ако може да се отдалечи от либералната адженда, която проповядва с него, според мен има огромен потенциал.

7. Кой е филмът, който всички харесват, а ти искрено ненавиждаш и защо?
Не е един определен филм, но искрено ненавиждам пренасищането в жанра на супергероите. Леко ми втръсна да чувам “ТОВА ЛЯТО ВИЖТЕ КАК ПОРЕДНИЯ АКТЬОР, КОЙТО ЗНАЕМ, ЧЕ ЩЕ НИ ДОНЕСЕ КИНТИ, ЩЕ СПАСИ СВЕТА! ЕТО И МАЦКАТА, КОЯТО МУ ПОМАГА, ЗА ДА МОЖЕ ДА СА ДОВОЛНИ ФЕМИНИСТИТЕ!’‘ Като масивен фен на комиксите, та даже и с публикуван собствен, би трябвало да се радвам. Но са толкова разводнени и безхарактерни, че изцяло изгубих интерес, когато започнаха да излизат по приблизително 100 на година. Добри филми в този жанр са примерно „Watchmen“ и „Super“.

8. Случвало ли ти се е да промениш изцяло мнението си за даден филм при повторното му гледане?
Не. Мнението ми винаги е безгрешно. (Не можах да се сетя за такъв).

9. Кои са трите филма, които би взел/а със себе си в изолирана среда?
„Fight Club„, защото успява да създаде брилянтна атмосфера още от първите минути. „Машинистът“, защото Крисчън Бейл с фигурата на анорексична балерина, ще ме успокоява, когато нямам какво да ям, и „Rose Red“. Не защото е добър филм, всъщност не струва. Но е дълъг около 4 часа, така че ще имам какво да правя.

10. В кой филм би заменил главния/главната актьор/актриса, за да изпълниш неговата/нейната роля?
Бих заменил Рики Джервейс в „Изобретението на лъжата“. Живее в свят без лъжи и хората вярват на абсолютно всичко, което каже. Буквално ще мога да отида в бар при някоя дама и да й кажа “Здрасти, аз съм Брад Пит’‘. Вероятно ще отбележи, че съм качил 1-2-25 килца, но няма да остане с бельо за дълго.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.