Новините днес

HBO подготвят сериал по „Watchmen“

Една от най-приятните новини за седмицата е тази, че мастодонтите от HBO подготвят сериал по „Watchmen“ – един от най-великите графични романи в историята на комиксите изобщо. Излязъл през 1986 г. от ръцете на Алън Мур и Дейв Гибънс, „Watchmen“ се превърна в еталон в супергеройския жанр и предифинира общата идея за група от личности, притежаващи свръхестествени способности. Според някои журналисти (като тези от Esquire, например), до този момент няма качествена екранизация на комикса – нещо, с което сме крайно несъгласни. Филмът на Зак Снайдър от 2009 г. е повече от велик и го гледаме доста често, а саундтракът към него е една от най-добрите компилации с музика, които някога са се появявали на музикалния пазар.

Осем години обаче по-късно, HBO се захващат с нова екранизация под формата на сериал. Знаем, че те са царе в това отношение и няма да поставяме под въпрос качествата им, особено след като стана ясно, че Деймън Линделоф е поставен начело на проекта. Слуховете за сериал по „Watchmen“ се появиха преди две години, когато бе замесено името на самия Снайдър, но той предпочете да се занимава с вселената на DC към Warner Bros. и HBO се насочиха към Линделоф.

Кой е Деймън Линделоф? Със сигурност сте засичали името му в кредитите на сериали като „Lost“ и „The Leftovers“. Най-важното обаче, което той твърди, е не само фактът, че е фен на „Watchmen“, а намерението му да следва плътно графичния роман на Мур и Гибънс, което е повече от крайно важно. Не искаме да гледаме изменения, а истинска история и това може да се разгърне с пълния му потенциал на малкия екран.

Най-важният въпрос, който феновете си поставят – кога ще бъде премиерата? Разбира се, това не се казва нито от Линделоф, нито от HBO. Очакванията ни обаче са огромни, но все пак можем да кажем, че работата е започнала, или поне така твърди самият Линделоф, публикувайки следната снимка в Туитър:

Day One.

Публикация, споделена от Damon (@damonlindelof) на

И докато чакаме повече информация, то ви припомняме една велика песен от саундтрака на „Watchmen“ на Снайдър и ви пожелаваме безболезнено чакане:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.