Новините днес

Джей Джей Ейбрамс ангажиран с аниме адаптацията „Your Name“

Името на Джей Джей Ейбрамс е достатъчно популярно, че да вдигне във въздуха всички очаквания на зрителите. След като той единствен спечели Големия шлем в гийк-културата, а именно да режисира едновременно „Star Trek“ и „Star Wars“, феновете и на двата франчайза се разделиха на няколко лагери – едни го боготворят, а други го анатемосват. Ние харесваме Джей Джей и неговите визионерски подходи и се радваме, че имаме възможността да живеем във време, в което той твори.

Само преди по-малко от месец пък стана ясно, че той ще завърши настоящата трилогия по „Междузвездни войни“, след като Колин Тревъроу бе уволнен като режисьор на все още ненаименования Епизод IX от вечната Сага. Студията вече се избиват, за да успеят да придърпат Ейбрамс към себе си и късно снощи стана ясно, че от Paramount ще се постараят всячески, за да го ангажират с пълнометражната и игрална адаптация на анимето „Your Name“.
„Your Name“
разказва историята на момче и момиче тийнейджъри, живеещи в различни светове, които откриват, че могат да сменят телата си, а съзнанията им да останат едни и същи. Те отчаяно започват да търсят начин да прекосят времето и пространството, за да се срещнат и да предотвратят неизбежна катастрофа.

Признаваме, че хич нямаме познания в този жанр и единственото, което можем да кажем е, че харесахме и „Ghost In The Shell“ със Скарлет Йохансон, и „Death Note“ на Netflix. Името на Ейбрамс обаче ще ни е достатъчно, за да обърнем внимание на „Your Name“, ако евентуално се стигне до екранизация. Той би следвало да продуцира заедно с Генки Кавамура, който има пръст в оригинала от 2016 г., а самият Макото Шинкай, режисьор на анимето, е дал своята „благословия“.

Сценарият ще бъде дело на Ерик Хайсерър, който получи номинация за наградата „Оскар“ покрай „Arrival“ на Дени Вилньов. По-интересното обаче е дали Ейбрамс ще има пръст в режисирането, или неговата компания Bad Robot ще търси друг визионер, който да пресъздаде оригиналните идеи на Макото Шинкай. Като знаем как работят Paramount, то едва ли ще бавят много информацията за предстоящия филм.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.