Новините днес

„Междузвездни войни: Епизод IX“ остана без режисьор!

Не сме сигурни, че искаме да осъзнаем новината, чието заглавие прочетохте по-горе. След като миналата седмица се състоя Force Friday, то имахме чувството, че нещата се нареждат добре около Star Wars вселената. Както съобщихме наскоро, Рон Хауърд („Обратна тяга“, „Красив ум“, „Шифърът на Леонардо“) замести Фил Лорд и Крис Милър на режисьорското място, след като последните двама бяха уволнени от студиото поради „творчески различия“. Хауърд веднага вкара новости в снимачния процес, нае допълнителни актьори и дори подложи Алдън Ерънрайх на курсове по актьорско майсторство.

Нещата обаче не са никак розови и в основната сюжетна линия. Само след сто дни ще гледаме „Последните джедаи“ – епизод осми от поредицата за семейство Скайуокър и веднага след него ще започнат догадките за това как ще приключи тази трилогия. Ние нямаме идея какво ще видим в новия филм, да не говорим за следващия, но знаехме още от 2015 г., че Колин Тревъроу („Джурасик свят“) ще режисира деветия епизод. Да, ама не.

В официално изявление, публикувано от Lucasfilm, става ясно, че Тревъроу е уволнен. Цитираме:

„Лукасфилм и Колин Тревъроу взаимно решиха да разделят пътищата си във връзка с Епизод IX. Колин беше чудесен партньор по време на подготвителния процес, но имаме творчески различия относно визията за проекта. Пожелаваме всичко най-добро на Колин, а повече информация за филма ще споделим скоро.“

Както може да се очаква, все още няма (а и едва ли ще има) допълнителна информация относно уволняването на Тревъроу. Както и да го казват от Лукасфилм, то разделянето поради стандартните „творчески различия“ представлява класическо уволнение, застъпено в договорите като възможно, без особено големи компенсации. Сега остава да се разбере кой ще бъде нает, за да започне подготвените от Тревъроу възможности за старт на снимките, а както става обикновено, новите режисьори не взаимстват нищо и започват от нулата.

Единственото положително е, че уволнението няма да коства много от времето и снимките ще бъдат извършени по график, за да може филмът да излезе на премиерната си дата, предвидена за 24 май 2019 г. Ще дебнем и ще чакаме да разберем кой ще бъде новият режисьор.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.