Новините днес

Премиерната дата на „То: Част втора“ вече е ясна!

Безапелационният успех на „То“ по Стивън Кинг, отразен от множество финансови показатели, неминуемо доведе до въпроса кога зрителите ще имат възможността да се реят с втората част на филма, в която да проследят приключенията на Клуба на неудачниците, след като те са се справили веднъж с ултимативното зло.

Както знаят почитателите на Стивън Кинг, които са чели книгата (а и тези, които са гледали телевизионната версия на „То“ с големия ТИм Къри), Клуба на неудачниците се завръща в Дери, Мейн, след като То отново се събужда. Този път обаче децата вече не са деца, а многоуважавани членове на обществото. Събрани под шапката на Майк Хенлън, бившите малчугани трябва да унищожат завинаги злото, което живее и дебне в канализацията на градчето. Събитията се развиват 27 години по-късно, а пък ние, които само наблюдаваме отстрани както се случва, ще имаме само по-малко от две години, за да воайорстваме – премиерата на втория филм вече е уточнена и тя е 6 септември 2019 г. Новината идва директно от Warner Bros., а в допълнение споделят, че Андрес Мушети отново ще застане на режисьорското място. Филмът все още няма официален каст, с изключение на добре познатите малки деца от първия филм, които се завръщат като Стан Юрис, Бил Денброу, Еди Каспбрак, Бевърли Марш, Майк Хенлън, Ричи Тозиър и Бен Ханском. Спомените на героите като възрастни ще бъдат изпълнени с връщания назад в миналото, като режисьорът ще използва т.нар. „флашбекс“.

И независимо, че в офиса сме разделени на два лагера заради първия филм, то със сигурност ще гледаме втория, че даже ще си го отметнем още днес в календара. Почивният ден след две години вече е разграфен и смятаме тогава да се потопим отново в канализацията на Дери, а дали ще бъде за последно – само уменията на Мушети могат да кажат.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.