Новините днес

Първи трейлър на документалния „Спилбърг“

Преди известно време съобщихме, че се подготвя документален филм, който ще проследи творческия път на големия Стивън Спилбърг. Както можеше да се очаква – веднага включихме филма в задължителните за гледане. Обожаваме Спилбърг не само заради режисьорските му похвати, но и заради цялото влияние, което оказва на световното кино. Независимо обаче, че Спилбърг понякога е обект на критики от други режисьори (самият Тери Гилиъм казва, че Спилбърг е един от виновниците за развитието на комерсиалното кино), то по никакъв начин не можем да отречем десетките продукции, които промениха изцяло историята на седмото изкуство.

Ако искате да научите повече за Спилбърг, то искрено ви препоръчваме да се заровите в книгата „Киното е моят порок“, издадена в прекрасната поредица „Амаркорд“ на изд. Колибри, където можете да разберете в детайли как протичат дните на големия режисьор. Ако обаче не ви се отделя време за книга, то може да се насладите на първия трейлър на документалния филм „Spielberg“, разработван от Сюзън Лейси. Тя е режисьор и представя животът на Спилбърг, протекъл по снимачните площадки на филми като „Челюсти“, „Е.Т.“, „Похитителите на изчезналия кивот“, „Списъкът на Шиндлер“, „Джурасик Парк“ и „Спасяването на редник Райън“. Вижте и първия трейлър, който вече е онлайн:

Премиерата е насрочена за 5 октомври, като филмът ще бъде показан на филмовия фестивал в Ню Йорк, а от 7 октомври ще започнат излъчванията му по HBO.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.