Новините днес

Сценарист на „Непобедимите“ ще пише „Жената чудо 2“

Вече ви съобщихме, че Пати Дженкинс, която режисира великолепния „Жената чудо“ с Гал Гадот, ще се завърне на режисьорския стол за заснемането на оригинала. Ние сме особено доволни от този факт, защото филмът се оказа чудесна origin история, от която имаше нужда не само светът на супергероите, но и зажаднелите за DC качество фенове.

„Жената чудо 2“, в който ще видим отново и Гадот като Даяна Принс, ще може да бъде гледан на 13 декември 2019 г. Бъдещата тежка зима може да се окаже тежка и за боксофиса на филма, защото вчера бе съобщено, че „Междузвездни войни: Епизод IX“ се измества именно за декември 2019 г., което означава, че сикуълът на „Жената чудо“ ще има само една седмица, преди да настъпи истинската война за приходи от билети.

Нещо друго обаче привлече вниманието ни и в нас се зародиха пориви на съмнения. Към Дженкинс и Джоф Джоунс се присъединява Дейв Калахам, който ще помага с писането на сценария. Ако името на Калахам не ви говори нищо, то със сигурност „Непобедимите“ е наименование, което се чували многократно. Калахам е сценарист на поредицата от филми, в които гледахме старата генерация екшън герои и колкото и да бяха забавни някои от тях, то със сигурност трите филма не са еталон за качество. Калахам е работил и по сравнително приятния „Годзила“ на Гарет Едуардс, а преди това се подвизава с пошлата екранизация на култовата компютърна игра „Doom“, така че везните не се накланят към положителния полюс.

Остава ни единствено да чакаме и да разберем дали Калахам ще се справи или ще бъде приложено проклятието на продълженията, които в повечето случаи не могат да надминат предшественика си. Естествено, има и върли изключения, но засега мислим да не се хайпваме особено за новия филм.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.