Новините днес

„Amazing Stories“ на Стивън Спилбърг се завръщат на екран

През 80-те години на миналия век, които за нас вече са много, много назад в миналото, Стивън Спилбърг създава два сезона на сериала „Amazing Stories“, съчетаващи в себе си фентъзи, хорър и sci-fi елементи. Двата сезона отнасят общо 12 номинации за наградите „Еми“, а една от тях е спечелена от Мик Гарис и Едгар Ауорд. Любопитното е, че заглавието „Amazing Stories“ идва от първото списание за sci-fi, а пък музиката за сериала е написана не от кого да е, а от Джон Уилямс.

И докато за нас „Amazing Stories“ e приказка, която да разказваме на своите наследници, от Apple се заемат с рестарт на поредицата, което може само да ни радва. Основно действащо лице в случая е Брайън Фулър, продуцент и сценарист на „Hannibal“ и „American Gods“„, а новите епизоди ще се излъчват по американската телевизионна мрежа NBC. Все още не се знае дали Спилбърг и неговата Amblin Entertainment ще имат участие, но на нас много ни се иска това да бъде факт. „Amazing Stories“ без Спилбърг ще бъде само блед опит за римейк, от който едва ли ще имаме нужда, колкото и да не голям първоначалният ни ентусиазъм.

Стартът на снимките все още не е ясен, но имаме чувството, че Apple ще се задействат бързо – те имат много да наваксват покрай вече голямата конкуренция на стрийминг канали като Netflix, Hulu и Amazon, a ако имат намерението да действат успоредно с излъчването по NBC, то тепърва ще им предстои много, много работа.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.