Новините днес

Български боксофис 20-22.10.2017 г.

Не сме се и съмнявали, че родният боксофис ще бъде оглавен от „Геобуря“ с Джерард Бътлър. Признаваме, че си причинихме филма от любопитство, но не намерихме сили да пишем ревю. За такива филми не трябва да се пишат ревюта, а само да се прогнозират техните успешни представяния на родна територия. Най-големият кандидат за множество „Златни малинки“ тази година дебютира с цели 159 447 лв. приходи, дошли от 13 844 бр. зрители. Тъга.

На второ място отново имаме дебютант – „Честита смърт“, който може да се похвали със скромните 46 143 лв. и 5 402 зрители. Трети е българския филм „Вездесъщият“, който също не страда от липса на внимание, но въпреки двете си седмици разпространение, той няма как да се доближи до „Геобуря“. 146 705 лв. тотално в боксофиса, което е повече от достатъчно.

Четвърти е перфектният „Блейд Рънър 2049“, който вече има 377 908 лв. и вече не се върти на IMAX екраните. Шедьовърът на Дени Вилньов остана крайно недооценен от публиката у нас и по света, но масовките никога не са могли да оценяват качеството и това го знае всяко хлапе.

Обръщаме внимание, че „Емоджи: Филмът“ продължава да трупа приходи, без да знаем как се получава този номер. 873 640 лв. в тотала са толкова много, че ако ги имахме, бихме платили този филм да не се разпространява.

В дъното на топ 20 е „Лейди Макбет“, а останалите филми може да проследите в табличен вид по-долу:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.