Новините днес

Български боксофис 27.09-29.09.2017 г.

Не сме се и съмнявали, че марвелското приключение „Тор: Рагнарок“ ще оглави родния боксофис. Има защо!
Приключенията на Тор, Хълк и компания вкарват в киносалоните у нас цели 30 781 бр. зрители, които оставят общо 352 653 лв. в касите. Филмът вървя и предпремиерно, а още днес може да бъде гледан на един от 65-те екрана в цялата страна, както и във всичките 4 IMAX зали.

На второ място е миналоседмичния победител „Геобуря“ с Джерард Бътлър. Ужасяващият дизастър успя за две седмици да се домогне до цели 30 898 бр. зрители, които са оставили цели 336 456 лв. за две седмици разпространение. Излишно похарчени пари, но очевидно публиката обича да бъде експлоатирана.

Трети е българската трилър-комедия „Вездесъщият“, който има впечатляващ резултат с оглед на качествата си – цели 38 149 лв. за уикенда, с което общите му приходи възлизат на 217 216 лв. Много са, знаем.

Новите предложения тази седмица в топ 20 са „Малкият вампир“, който стартира на пета позиция, „Пъзелът“ на шеста и „Треска за лалета“ на осма. Знаете мнението ни за този филм, а ако не го знаете, то може да кликнете на името и да прочетете защо най-отвратителното морално послание напоследък е по-слабо дори от изпълненията на Харви Уайнстийн.

Прави ни впечатление, че шедьовърът на Вилньов, Гослинг и Форд „Блейд Рънър 2049“ е паднал с цели пет позиции до деветото място и това не ни радва, така че мислим да отидем тази седмица да го гледаме пак и да пробваме да го вдигнем по-нагоре през следващата седмица.

В дъното на топ 20 застава „То“ на Стивън Кинг, което може да се похвали с общо 723 273 лева. Останалите филми в топ 20 може да проследите в табличен вид по-долу:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.