Новините днес

Български боксофис 13-15.10.2017 г.

За втора поредна седмица репликантите в „Блейд Рънър 2049“ вършеят и не допускат някой да ги измести в родната финансова класация. Стоящ на своите 65 екрана, включително и четирите IMAX зали, филмът на визионера Дени Вилньов докарва нови 81 714 лв. за уикенда, с което общите му приходи за две седмици възлизат на 301 702 лв.

Изненадата в класацията е филмът „Вездесъщият“. Българската продукция стартира отлично на второто място, докарвайки в кината 7 998 бр. зрители, които са оставили общо 68 507 лв. Стартът е повече от прекрасен, особено като се имат предвид качествата на филма.

На третото и заснежено от неуспех място се нарежда „Снежния човек“ с Майкъл Фасбендър. Екранизацията по Ю Несбьо за алкохолната локва Хари Хуле се радва само на 48 720 лв., но това се оправдава с малкия му старт – филмът има ограничен показ до едва 19 екрана, което според нас е крайно недостатъчно.

С две позиции надолу се свлича разочарованието „Емоджи: Филмът“, който обаче има цели 843 744 лв. в боксофиса. Не знаем как става този фокус. За сметка на това, петият филм е отново анимация, този път с понита – „My Little Pony“ може да покаже само 33 322 лв., които обаче са му предостатъчни.

В дъното на топ 20 стои чудния „Късметът на Логан“, за който не можем да преглътнем, че се излъчва само на шест екрана. Останалите позиции от милата родна картинка може да проследите в табличен вид по-долу:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.