Новините днес

Осмото издание на независимият по дух Со Индипендънт Филм Фест започна!

Вчера официално започна So Independent Film Festival и сме изключително доволни, че ще имаме достъп до огромна програма от филми, които иначе няма как да гледаме на голям екран.

Един от основните акценти тази година е виртуалната реалност и ако искате да бъдете от първите, които могат да се докоснат до тази нова за нашите ширини технология, то може да прочетете официалното прессъобщение и да изберете кога и как да посетите мястото, където ще бъдат разположени специалните апаратури. Ние също ще бъдем там, така че може да пием и по бира след някоя прожекция!

Осмото издание на независимият по дух Со Индипендънт Филм Фест започна!

Официалното откриване на София Индипендънт Филм Фестивал бе в кино „Люмиер Лидл“ с култовия филм „Лъки“ – последният филм на култовия актьор Хари Дийн Стантън. Филмът, създаден от режисьора Джон Каръл Линч бе показан в присъствие на Международното жури.

От днес започват прожекциите на филмите във виртуалния ни кинохъб, който за втора година ще събере най-верните почитатели на виртуалната кинореалност в Дома на киното.

Лорен Хамъндс  от програмния екип на  Трайбека Филм Фестивал, който е председател на журито, Габриеле Каполино от IFP, Севда Шишманова, Мартичка Божилова, проф. Божидар Манов и Евтим Милошев поздравиха гостите и зрителите в залата и пожелаха успех на фестивала. Седмият член на журито – продуцентът Шрути Гангули ще пристигне в София след ден – на 28-и Октомври, събота.

Тази година, осмото издание на фестивала София Индипендънт е с изявен конкурсен харакатер, за разлика от предишните седем издания. В програмта са включени и много български независими филми, европейско независимо кино; филми, създадени почти без пари и с никакви пари – за премиерните им прожекции пристигат независими кинотворци от цял свят, на собствени разноски, за да се срещнат с българската си публика.

София Индипендънт Филм Фестивал е винаги в крак с технологиите в киното и затова предлага на своите зрители уникална селекция от 11 VR филма. Сред заглавията от VR киното е филмът на швейцарския хореограф Жил Жобен – WOMB, изживяване, каквото никога преди не е виждано в света на танца. Това е късометражен триизмерен филм, който събира стереоскопични образи, танц, визуално изкуство и музика. И който представя възможностите на човешкото движение като подложени под въпроси, в парабулата на житейския цикъл. Ако познавате и обичате творчеството на Алехандро Ходоровски и Пина Бауш няма как да не откриете нещо за себе си в тази 30 минутна експериментална пиеса.

Сред предложенията за VR кино е ПРИСТЪПИ ДО ЛИНИЯТА на режисьора Рикардо Лаганаро , който ви среща очи в очи с най-строго охраняваните затворници в щата Калифорния, разговарящи доста лично за човешките неща.

Феноменалност“ на режисьор Лукас Жатоба предлага глътка въздух, която струи от думите на разказвача – Ричърд Фреър, един от първите сърфисти дръзнали да влязат във водите на Криббар, и задържал се на вълната повече от 40 години.

Виртуалният кинохъб на Осмия София Индипендънт Филм Фестивал, който е в партньорство със Samsung Gear VR е отворен за срещи със зрителите от днес, 27.10.2017 – 17:00 часа, през уикенда ще бъде на разполжение за зрителите от 16:00 до 21:00 и  в понеделник от 17:00 до 21:00 часа. Входът за VR киното е свободен.

Информация за филмите от програмата може да намерите тук » http://soindependentfilmfest.com/2017/vr/

Очакваме ви в кината: Люмиер Лидл, Дом накиното, Одеон, Г8, Евросинема, Влайкова и Дада Културен Бар.

Со Индипендънт Филм Фестивал  е продукция на United Production и е част от: Календара на културните събития на Столична община за 2017г. ;  София Европейска столица на спорта 2018;  Independent Filmmaker Project;

През 2017 година основни партньори са: Ню Бояна Филм, Овъргаз, НДК,  Боровец Ризорт, Samsung Gear VR,  Тръстена Малиново вино,  Four Roses, Taxi Me.

Медийни партньори: БНТ, Нова Телевизия, Капитал, Дневник, Bulgaria On Air, Програмата, www.actualno.com, www.soialive.bg, Дарик радио, www.cinefish.bg www.chronicle.bg, www.operationkino.net, www.proZekcia.com,  www.azcheta.bg, www.jenatadnes.com, www.popcornmoviesbg.com

Цялата програма на Со Индипендънт Филм Фестивал 2017, можете да следите на сайта ни: http://soindependentfilmfest.com/films/

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.