Новините днес

За кино с… Веси Бонева

снимка: личен Facebook профил

Днес имаме честта да се прехвърлим на музикалната сцена, където да зададем десетте си въпроса на една от най-талантливите поп певици, които имаме удоволствието да слушаме. Веси Бонева е родена в Пловдив през не толкова далечната 1988 г. и се занимава с музика от 5-годишна, а едва на 10 получава покана, за да запише първия си детски албум, който се казва „Обърквация“. Впоследствие сме я гледали в „Като лъвовете“, а първата ѝ песен „Не ме търси“ все още се върти в старите ни плеъри. Отделно от музиката, Веси дублира и прекрасните анимации „Малката русалка“, „Ледена епоха 4“, както и „Замръзналото кралство“.

Приятно четене на отговорите на Веси, а междувременно може да си пуснете някое от най-свежите ѝ парчета, като например „Разпалвам микрофоните“ или „Родината“.

1. На кино в киното или на кино вкъщи?
Обичам да ходя в киното, където звука,картината и въздействието на филма са много по-силни, отколкото вкъщи. Вкъщи гледам повече старите филми.

2. Кой е първият филм, за който имаш спомени, че си гледал/а на голям екран?
До колкото имам спомен от детските ми години в Пловдив, мисля, че един от първите ми филми, които гледах, беше “Сфера” на Бари Левинсън. Или може би толкова силно ми е въздействал, че само него съм запомнила. Аз обожавам подобен тип филми.

3. Имат ли българите кинокултура?
Мисля,че да! Ние, българите, имаме много специалисти, които развиват този тип култура тук на родна почва и смятам, че определено не сме по назад от други страни в Европа.

4. А какво мислиш за българското кино?
Мисля, че през последните години българското кино има възходящо развитие и съм много щастлива, когато виждам как нови големииистина мащабни продукции намират финансиране и се случват на територията на нашата Родина. По-хубавото е, когато виждаме филми, които пресъздават историческото минало на нашата невероятна страна, пълна с легенди и митове, за тракийски царе, самодиви, воеводи, хайдути и истински българи.

5. Скорсезе с Де Ниро или Копола с Пачино?
И двата тандема са уникални сами по себе си. Може би Скорсезе с Де Ниро са ми въздействали с една идея по-силно.

6. Според теб кой от съвременните режисьори ще се превърне в легендарна емблема за световното кино?
Има доста режисьори, които оставят трайна следа след себе си със своите филми. Един от тях според мен е Кристофър Нолан.

7. Кой е филмът, който всички харесват, а ти искрено ненавиждаш и защо?
Новият филм “It” . За мен този филм са пари, хвърлени буквално на вятъра. В момента човечеството и децата ни имат нужда да гледат филми, които имат истинско послание и значение и няма да ги карат да сънуват кошмари нощем. И без това реалността е по-лоша дори и от най-бруталния сценарий.

8. Случвало ли ти се е да промениш изцяло мнението си за даден филм при повторното му гледане?
Много рядко ми се е случвало. По скоро някой от филмите ги гледам отново след години, когато съм съзряла достатъчно, за да преживея онези детайли, които виждам по съвсем различен и нов начин след време.

9. Кои са трите филма, които би взел/а със себе си в изолирана среда? 
„Inception“, „Dream girls“ и  „Beauty And The Beast“.

10. В кой филм би заменил главния/главната актьор/актриса, за да изпълниш неговата/нейната роля?
Никол Кидман в „Moulin Rouge“.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.