Новините днес

„Заселниците на Катан“ отива на кино

Хич не ни се струва добра идея да се прехвърлят бордови игри в киното. Веднага се сещаме за „Battleship“ на Питър Бърг и вече започваме да се ядосваме, че загубихме двата часа в киното, когато излезе. Някои продукти следва да останат с първоначалното си предназначение, но уви – не винаги се получава така.

Сигурни сме, че поне веднъж сте се докосвали до борда на „Заселниците на Катан“. Ако не сте – то най-вероятно в близко бъдеще ще чувате все по-често и често това заглавие. Причината е, че от Холивуд се насочват към екранизиране на екрана. Да, точно така – подготвя се филм, чието действие ще се развива в света на Катан. Ако пък се е случило така, че не сте играли играта, то трябва да знаете, че тя е създаден от Класу Теубер през 1995 г., а идеята е да строите градове, пътища между тях и да завладявате тези на противниковите играчи.

Бъдещият филм ще бъде продуциран от Гайл Кац, който ще се съюзи с Дан Лин, работил по „Лего: Филмът“. Филмът ще излезе изпод шапката на Sony, а самият Кац е особено въодушевен от идеята, ако съдим по думите му пред Variety:

„Ние сме огромни фенове на играта и сме пълни с идеи, които могат да вдъхновят филма. Не всеки ден имаш възможността да работиш със свят, обичан от милиони, който да разгърнеш на голям екран.“

Ние пък сме от онези милиони, които не са въодушевени и не смятаме, че филмът ще има успех. Прогнозираме обаче, че впоследствие плановете ще се развият до минимум трилогия, изпълнена с евтини CGI ефекти и режисура на някой клозетен плъх. Дано не се окажем прави.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.