Новините днес

Български боксофис 10.11-12.11.2017 г.

Масивната рекламна кампания и някои положителни ревюта след предварителните прожекции взеха, че помогнаха на българската продукция „Възвишение“ да достигне върха на родния боксофис, заставайки начело с цели 29 620 бр. зрители и общо 271 307 лв. Филмът по книгата на Милен Русков стартира повече от добре и публиката изглежда е преживяла факта, че гледа роден филм. Хвала.

На второ място тази седмица дебютира „Убийство в Ориент експрес“ на Кенет Брана. Екранизацията по кримката на Агата Кристи е с много по-малки приходи от „Възвишение“, то това не означава, че няма нужните качества. 134 888 лв. са малко на този етап, но се надяваме тези приходи да скочат, защото има основание за това.

С цели две места се срива водачът от миналата и по-миналата седмица, а именно „Тор: Рагнарок“. Чудният комиксов епос обаче мина милион лева, което е чудесно – макар и комиксова продукция, филмът предлага достатъчно забавление на зрителите. Четъврти е анимационният „Синът на голята стъпка“ със скромните 88 152 лв., а чекията „Геобуря“ с Джерард Бътлър добавя нови 37 516 лв. за уикенда.

В дъното тази седмица застава „Изгубеният свят Z“, който бе показан с допълнителни прожекции на прекрасния литературно-филмов фестивал „Cinelibri“. Всички заглавия и техните приходи може да проследите по-долу в табличен вид:

1 Comment on Български боксофис 10.11-12.11.2017 г.

  1. Хора защо ми изтрихте коментара? Аз какво съм виновен, че няма никаква таблица?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.