Новините днес

Български боксофис 17.11-19.11.2017 г.

Съвсем очаквано, „Лигата на справедливостта“ оглави българския боксофис. Ансамбловата епопея, която се получи далеч по-зле от очакваното, докара в нашите киносалони 23 710 бр. зрители, които са оставили общо 265 789 лв. в касите. Филмът върви на 66 3D екрана, както и на четирите IMAX екрана, което оправдава лидерската му позиция. За съжаление обаче, качествата на филма са далеч под желаните и силно се надяваме да видим версията на Зак Снайдър, преди Джос Уидън да се намеси.

С една позиция надолу се свлича българският „Възвишение“ по романа на Милен Русков. Това обаче не означава, че филмът не се представя добре – само за две седмици разпространение, към банковите сметки са се възвисили цели 658 680 лв., което е повече от добре за роден филм. С една позиция надолу слиза и „Убийство в Ориент Експрес“ на Кенет Брана, който вече е трети. Припомняме, че вече се подготвя и екранизация по „Смърт край Нил“, като се очаква Брана да се завърне като актьор и режисьор.

На четвърто място е „Синът на голямата стъпка“. Анимацията запазва позицията си от миналата седмица, а приходите възлизат на 198 660 лв. Пети е „Тор: Рагнарок“, който има вече над милион лева приходи за четири седмици разпространение. Съвсем скоро ще пуснем и нашия епизод от подкаста „Danny vs. Monti“, в който детайлно ще направим дисекция на продукцията.

На шесто място е абсурдният „Геобуря“ с Джерард Бътлър, който има цели 563 120 лв. Да, знаем, че са му много, но това е положението.

Длъжни сме да обърнем внимание и на „Емоджи: Филмът“, който се изкачва с една позиция спрямо миналата седмица и вече има цели 968 177 лв. приходи. С оглед на качествата му, то „Емоджи: Филмът“ и неговите създатели трябва да почерпят всички онези 111 956 зрителя, които са отишли да го гледат.

В дъното на топ 20 застава „Крадци на ядки 2: Луди по природа“, а всички останали заглавия може да проследите по-долу:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.