Новините днес

Първи официален поглед към продължението на „Фантастични животни и къде да ги намерим“

Точно преди година по кината се появи „Фантастични животни и къде да ги намерим“ – предисторията на поредицата за малкия магьосник Хари Потър, инспирирана от едноименната книга на Дж. К. Роулинг, която бе пусната на пазара преди няколко години с благотворителна цел. Главният герой е Нют Скамандър (в ролята Еди Редмейн), който е автор на един от учебниците, по които Хари Потър учеше в първи курс.

Действието във филма се развива цели седемдесет години преди „Хари Потър и философският камък“, а плановете на Warner Bros. са да бъдат направени общо пет филма, в които основен враг да бъде Гелърт Гриндълоулд (Джони Деп). Всички почитатели си спомнят Гриндълуолд, който изигра особено важна роля в „Хари Потър и Даровете на смъртта“ и включването му във филмова поредица е успешен ход, който ще държи в напрежение феновете още няколко години.

За сценария на книгата сме си говорили тук, а самата книга може да бъде разискана в нашето ревю тук. Скоро може да очаквате и нов епизод на нашия подкаст, в който ще разгледаме илюстрованото издание, дело на „Егмонт“, а сега е време да обърнем внимание на продължението, което бе анонсирано още след премиерата на първия филм.

Буквално преди минути, от Warner Bros. пуснаха и официалното заглавие: „Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald“. Не сме съгласували още това заглавие с българския разпространител, но ако следваме логиката, то „Фантастични животни: Престъпленията на Гриндълуолд“ ни звучи повече от добре. Вижте и официалното промо:

Както виждате, премиерата е насрочена за 16 ноември 2018 г. – точно една година, считано от днес. Кастът включва Еди Редмейн, Кейтрин Уотърстън, Дан Фоглър, Алисън Судол, Езра Милър, Джъд Лоу и Джони Деп. Лоу ще бъде в ролята на младия Дъмбълдор, както вече сме писали преди известно време, а режисьор ще бъде Дейвид Йейтс, който има дългогодишни традиции в света на Потърови. Чакаме с нетърпение и първи трейлър в най-скоро време.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.