Новините днес

Сам Мендес прекратява работата си по игралния „Пинокио“

Плановете на „Дисни“ да пренесат голяма част от анимационните си филми на голям екран се радват на сериозен успех сред публиката. „Книга за джунглата“ на Джон Фавро и „Красавицата и звяра“ на Бил Кондън се оказаха изненадващи хитове, а тепърва ще ставаме свидетели на още такива филми, включително „Цар Лъв“ и „Дъмбо“. Ние обаче бяхме записали един филм, който заема специално място в сърцата ни от ранни детски години и бяхме изключително щастливи, че с него се захваща не кой да е, а големият Сам Мендес.

Името на Мендес бе обявено за режисьорското място през месец май, като надеждите и очакванията за неговата работа бяха изключително големи. Е, тези надежди вече се смаляват значително, защото Мендес е напуснал проекта. Новината идва от The Tracking Board, a причините не се съобщават. Имайки предвид обаче политиката на „Дисни“ и тяхното огромно желание за творчески контрол, то най-вероятно „творчески различия“ ще лишат публиката от гениалността на британския режисьор.

Припомняме, че анимацията „Пинокио“ излиза през 1940 г. по книгата на Карло Колоди и бързо се превръща в един от най-обичаните филми на компанията. През годините множество режисьори са имали желанието да режисират игрална версия на филма, включително и Гийермо Дел Торо, който скоро ще можем да гледаме на „Киномания“ с „Формата на водата“.

„Дисни“ не съобщават името на заместника на Мендес, но едва ли ще се бавят и скоро ще разберем кой ще се нагърби с тежката задача по пренасянето на историята на Пинокио в игралното кино.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.