Новините днес

Сериалът по „Властелинът на пръстените“ е потвърден!

Преди по-малко от две седмици ви съобщихме, че се подготвя сериал по „Властелинът на пръстените“. Мнозина от феновете на трилогията на Дж. Р. Р. Толкин, а и на самата книга, която за нас е като Библията, останаха потресени и веднага се разделиха на лагери. Първите казаха, че нямат търпение да се потопят отново в Средната земя, а другите категорично заявиха, че това няма да бъде успешна продукция.

Умишлено споменахме, че в преговори за правата за екранизацията се борят няколко стрийминг платформи, начело с Amazon и Джеф Безос. Е, напълно официално съобщаваме, че сделката вече е договорена и официалният победител е именно Amazon. Това стана ясно късно снощи, след като новината бе съобщена първо от колегите от щатското Variety! Честито на победителите.

Напомняме, че книгата е публикувана в периода от 1954 г. до 1955 г. на части, а впоследствие се появяват три пълнометражни игрални филма, съответно през 2001 г., 2002 г. и 2003 г. Третият филм печели цели 11 награди „Оскар“, включително за най-добър филм и за най-добър режисьор. Впоследствие Питър Джаксон създава и предисторията, състояща се отново от три филма и инспирирана от „Билбо Бегинс или дотам и обратно“, а шестте филма на Джаксън са натрупали досега почти шест милиарда долара приходи.

„Властелинът на пръстените“ може да бъде експлоатиран от безбожие и колкото и да сме почитатели на пълнометражните филми, то още сега прогнозираме, че пилотният епизод ще счупи множество рекорди по гледаемост, а и това се очертава да бъде заместникът на „Игра на тронове“, след като последният сезон приключи. Чакаме нови включвания, защото сме ви обещали, че ще отразяваме всичко, дори и новините да са по-миниатюрни от трохи.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.