Новините днес

Sony ще правят още един филм от вселената на Спайдър-мен

Нещо изключително интересно се случва около вселената на Спайдър-мен. Да, знаем много добре, че Спайди е част от Марвел, но нещата при филмовите версии стоят по много по-различен начин. Първо, Спайди беше собственост на Sony, които се споразумяха с Дисни и го преотстъпиха на т.нар. Marvel Cinematic Universe за един (или няколко) филма. Филмът се оказа изключително успешен, като с лекота надмина петте други филма преди това, съответно тези с Тоби Магуайър и Андрю Гарфийлд.

Sony продължават обаче да държат права по договори за Спайди, както и за цялата го заобикаляща обстановка. Договорът не е обявен публично и можем само да гадаем какво точно е споразумението и докога Питър Паркър ще стои „вкъщи“. Вследствие на прибирането на паяка при останалите марвелски фигури обаче, от студиото не стоят безучастни и започнаха постъпателно да развиват вселената около него. Първо бе обявен самостоятелен филм за Венъм с Том Харди в главната роля, а след това стана ясно, че Блек Кет и Силвър Сейбъл също ще имат самостоятелна поява. Това обаче не е всичко.

Мат Сазама и Бърк Шарплес, които направиха тазгодишния „Пауър Рейнджърс“, са наети, за да разработят още един филм от Спайдър-мен вселената. Този път на фокус е Майкъл Морбиус – нобелов лауреат по биохимия, който цели да излекува рядко заболяване на кръвта чрез експериментално лечение. Както може да се очаква, резултатите са повече от катастрофални, като самият Морбиус придобива способността да се превръща в прилеп с вампирски наклонности. Героят е създаден от Рой Томас и Джил Кейн и се появява като враг на Спайдър-мен през далечната вече 1971 г., като досега не се е появявал в игрален филм.

Единственият ни проблем с този филм са сценаристите. Освен „Пауър Рейнджърс“, двамата са работили по „Боговете на Египет“, „Последният ловец на вещици“ и „Дракула неразказан“. Би трябвало тези заглавия да са знак, че нещо ще куца и този път и сме сигурни, че ще се окажем прави.

Премиерата на филма все още не е ясна.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.