Новините днес

Задава се нова трилогия по „Междузвездни войни“!

Да, правилно прочетохте заглавието. Lucasfilm официално анонсираха, че работят върху нова трилогия от галактиката на „Междузвездни войни“.

Новината идва само месец преди премиератa на осмия филм от поредицата (и девети пълнометражен, ако броим „Rogue One“), озаглавен „Междузвездни войни: Последните джедаи“ с режисьор Райън Джонсън. Самите „Дисни“ имаха проблеми с режисьорите на Сагата, след като се наложи да уволнят Крис Милър и Фил Лорд от самостоятелния филм за Хан Соло, но очевидно Джонсън е човек, с когото могат да работят. Именно заради добрата му работа и положителните оценки, получени от шефовете в студиото, самата Кейтлин Кенеди обяви:

„На всички ни хареса да работи с Райън по „Последните джедаи“. Самият той представлява креативна сила и да гледам как направи филма от самото начало до края беше едно от най-големите удоволствия в кариерата ми. Райън ще направи възхитителни неща с новата трилогия“.

Както може да се очаква от Lucasfilm, никакви допълнителни детайли не се съобщават. Единственото ясно е, че трите филма няма да се фокусират върху семейство Скайуокър, а върху неразгледани досега детайли от галактиката с нови персонажи. Това, разбира се, е напълно възможно, тъй като канонът е изключително голям и има толкова много материал, че могат да се направят поне двадесет пълнометражни филма и пак да не бъдат обхванати всички събития.

Новите три филма ще носят отличителния знак на Райън Джонсън и поради факта, че той ще работи по тях с дългогодишния си колега Рам Бергман. Няма яснота кога може да очакваме първия филм, но със сигурност това едва ли ще се случи преди 2019 г., когато трябва да видим „Епизод IX“.

В допълнение на горното съобщаваме, че Робърт Айгър (шеф на „Дисни“) обяви, че се работи и по телевизионен сериал от вселената на „Междузвездни войни“, като целта е този сериал да бъде пуснат по новата стрийминг платформа, която студиото разработва и която се очаква да бъде готова през 2019 г. Интересни неща ни очакват в една далечна галактика.

А ние нямаме търпение!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.