Новините днес

Райън Джонсън: Новата трилогия няма да бъде посветена на Старата република

Преди около месец се разбра, че Дисни и Lucasfilm ще ангажират Райън Джонсън за създаването на нова трилогия от света на Междузвездни войни и феновете по цял свят започнаха да тръпнат от вълнение. Самият Джонсън е режисьор на предстоящия Междузвездни войни: Последните джедаи и самият факт, че от студиото наемат Джонсън за нови филми преди премиерата на този, е само и единствено показател за две неща – те са доволни, а особено доволни ще останат и феновете. Както е ясно, при Дисни няма възможности за импровизация, така че Джонсън очевидно е един от най-добрите избори, които Кейтлин Кенеди и останалите в екипа са правили.

Новата трилогия на Райън Джонсън няма да бъде част от основната сага, а ще се фокусира върху нови герои, които досега не са били експлоатирани. Това стана ясно още с първоначалния анонс, а почитателите започнаха да разписват множество теории за това какво всъщност ще представляват тези три филма. Мнозина заявиха категорично, че Джонсън ще работи по истории, взаимствани от Старата република. Някои дори се кълнат, че няма друг вариант за действие, но самият Джонсън попари тези надежди.

В интервю пред изданието Mashable Джонсън сподели, че Старата република не е в плановете му за работа. Вижте и официалното му изявление:

„Те (феновете) обичат Knights of The Old Republic. Играех тази игра, когато излезе и аз също я обичах. Да, това е фантастична игра и разбирам, че инстинктивно се насочвате към неща, които познавате и обичате, но за мен е по-важно какви нови неща можем да видим и какви нови истории да разкажем“.

Ако случайно пък не сте играли въпросната игра, то следва да знаете, че действието се развива хиляди години преди събитията от „Невидима заплаха“ във време, когато световете за пръв път се обединяват, а джедаите и ситите тепърва започват своята битка за надмощие. Първата игра е дело на Bioware и излиза през далечната 2003 г. и бързо се превръща в икона сред геймърите и почитателите на Сагата.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.