Новините днес

Декстър Флечър е новият режисьор на „Бохемска рапсодия“

Преди два дни съобщихе, че Брайън Сингър е уволнен като режисьор на дълго подготвяния Бохемска рапсодия – филмът, посветен на легендарната група Куин и техния вокалист Фреди Меркюри. Причините за това решение не бяха съобщени, но дори и малките деца знаят, че обвиненията към Сингър в сексуално насилие са достатъчен повод режисьорът да бъде низвергнат и забит в „трета глуха“.

От 20th Century Fox обаче не отложиха работата по проекта и както предположихме, то те побързаха да намерят негов заместник, който да довърши снимките. В такива ситуации обикновено винаги има резервен план, за да може филмът да бъде по кината на предварително обявената си премиерна дата, и както можеше да се очаква, то нов режисьор вече е намерен.

Декстър Флечър, който създаде скиорската комедийна драма „Еди Орела“, застава начело на Бохемска рапсодия, за да довърши филма, а най-вероятно и да презаснеме голяма част от готовия материал. Флечър е известен и с ролите си във филми като „Две димящи дула“, „Kick-Ass“ и „Topsy-Turvy“.

Бохемска рапсодия е дело на сценариста Антъни Маккартън и ще разкаже историята на Меркюри, чиято роля е поверена на Рами Малек (Mr. Robot). Групата е създадена през 70-те години на миналия век и придобива култов статут, непоклатим и до днес. Останалите роли ще бъдат изпълнени от Джо Мазело, Бен Харди и Гуилъм Лий, а премиерата е насрочена за 25 декември 2018 г.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.