Новините днес

Джон Уилямс ще композира музика за „Соло: История от Междузвездни войни“

Новина от снощи ни накара да тропаме с юмруци по масата и да рискуваме да разлеем току що сипаното в тежки части предновогодишно уиски.

След като преди три дни видяхме два постера, които уж са първите официални визии на предстоящия Соло: История от Междузвездни войни, сега разбираме друго, което ни вдъхва надежди за филма. Същите тези надежди бяха попарени преди известно време, когато от Lucasfilm първо съобщиха, че са наели учител по актьорско майсторство заради Олдън Ерънрайх, изпълняващ главната роля на Хан Соло, а след това се наложени режисьорите Крис Милър и Фил Лорд да бъдат заменени с Рон Хауърд поради „творчески различия“. Сега обаче нещата започват да се нареждат добре, дори за най-големите пуритани на Сагата.

Още една смяна е приложена към екипа, но този път смятана е за добро. Композиторът Джон Пауъл, който бе обявен като официалния композитор към филма, ще бъде подпомогнат не от кого да е, а от легендарния Джон Уилямс, сътворил музиката за осемте пълнометражни филма в поредност, като изключим Rogue One: История от Междузвездни войни, чиято музика е дело на Майкъл Джакино.

Новината бе съобщена от самия Уилямс пред Variety в интервю:
Настоящият план е да напиша тематичната музика за Хан Соло, а Джон Пауъл да сътвори целия саундтрак, с което съм сигурен, че ще се справи брилянтно“.

Разбира се, това е прекрасна новина, която няма как да не ни радва. Уилямс е композирал много от най-запомнящите се музикални теми в историята на киното, включително и темата Han Solo And The Princess, която ви предлагаме да чуете:

В Соло: История от Междузвездни войни участие взимат Олдън Ерънрайх, Доналд Глоувър, Емилия Кларк и Уди Харелсън. Премиерата е насрочена за 25 май 2018 г.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.