Новините днес

Ел Фанинг ще изпълни главната роля във филм за Пати Хърст

Само преди два дни ви съобщихме, че режисьорът на комиксовото чудо Logan, Джеймс Манголд, ще пренесе на голям екран историята от детската книга „Креншоу“. Покрай успехите на последния филм за Върколака, името на Манголд се свързва с все повече и повече филми и ето, че още един такъв се задава към нас, който ще носи името на Манголд в кредитите си.

The Hollywood Reporter излязоха с информация, че Манголд ще започне работа по биографичен филм, посветен на Пати Хърст – легендарната „многострадална Геновева“, внучка на магната Уилям Рандолф Хърст, която е отвлечена от радикална групирока и държана в килер за 57 дни. За този период, който прекарва в плен, Хърст придобива изключително силен стокхолмски синдром и не само, че не желае да избяга от терористите, но и се присъединява към тях. Така започва и кариерата ѝ на банков обирджия, докато не е заловена през 1976 г. По време на започналите съдебни дела, Хърст се опитва да се измъкне, говорейки за невинност и принуждаване да извършва въпросните обири.

Интересният случай е описан подробно в книгата „American Heiress“ на Джефри Тобин, по която Манголд ще работи. Адатапцията на книгата е дело на сценаристите Скот Александър и Лари Карасевски, които подготвят филм за Хърст още от 2015 г. Тогава се говореше, че ролята на Хърст ще бъде поверена на Дженифър Лоурънс. Сега обаче имаме смяна на ролите и Манголд ще работи с Ел Фанинг, която ще влезе в кожата на легендарната обирджийка.

Все още няма обявена премиерна дата, но това ще е един от филмите, чието развитие ще следим с изключителен интерес и ще опитаме да представяме всяка официална информация, която се появи онлайн.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.