Новините днес

Куентин Тарантино подготвя Star Trek филм!

Колкото и невероятно да звучи, то заглавието е прочетено правилно от вас. Повтаряме – Куентин Тарантино подготвя Star Trek филм, негов партньор ще бъде Дж. Дж. Ейбрамс, a студиото, което ще финансира начинанието, е Paramount.

Какво всъщност се случва? Deadline съобщават, че Paramount са в процес на усилена разработка на филм от вселената на Star Trek, а продукцията има шанса да бъде режисирана от Куентин, който трябва да хареса подготвения сценарий и след това да се заеме с режисурата. Все още сме шокирани приятно от новината, а веднага се запитахме и как Тарантино ще отброи такъв евентуален филм, тъй като многократно е заявявал в интервюта, че желае да направи определен брой от своите филми и след това да приключи с кариерата си зад камера.

Сценарист на новия филм е самият Ейбрамс, който пък обедини нърдовете по целия свят, режисирайки едновременно филми от Star Trek и Star Wars вселените. Това, което се съобщава от The Playlist, е още по-любопитно. Според тях, Тарантино има желанието да разшири един от класическите Star Trek епизоди в пълнометражен филм. Още през м. септември Куентин е направил следното изказване:

Някои от тези епизоди са фантастични и единственото нещо, което ги ограничава, е техният бюджет като за филм от 60-те години и осемте дни, за които са заснети. Дори така обаче е свършена прекрасна работа. Всеки може просто да вземе един такъв епизод и да го разшири до деветдесет минутен или повече пълнометражен филм.“

Пред въпросната продукция стоят обаче много въпроси и най-важният е дали Куентин ще се нагърби с режисурата или само ще продуцира. На нас, разбира се, най-голямото ни желание е да го видим като режисьор, внасяйки в сценария неподправения си стил, полят обилно с кръв и зрелища. Един такъв ход може да изстреля Paramount отново по върховете, а трекитата да се умножат поне по две. Чакаме повече развитие по специалния казус.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.