Новините днес

Официално: X-Men, Фантастичната четворка и Дедпул ще бъдат част от вселената на Марвел на „Дисни“

Преди два дни се случи една от най-големите сделки в киното. Дисни закупиха 20th Century Fox за баснословна сума (над 50 млрд. щатски долара), а множество филмови поредици, включително и комиксовия франчайз X-Men, вече са част от голямото студио и феновете се запитаха дали мутантите ще бъдат приобщени към голямата Marvel Cinematic Universe.

Не сме се и съмнявали, че това ще се случи. Все пак обаче, мнозина изчакаха официално становище, преди да заобичат или намразят идеята. Потвърждението, че хомо супериор ще бъде част от разработената вселена, дойде от Боб Айгър – най-голямата фигура в администрацията на мастодонтa с големи черни уши. По време на специален конферентен разговор с медиите, главният изпълнителен директор на Дисни сподели следното:

„Ние работим, за да разширим МСU с включването на X-Men, Фантастичната четворка и Дедпул“.

Това изключва една от теориите, че Дисни ще разработват две успоредни вселени, а и не сме и вярвали, че нещо такова може да се случи. Към вселената на Марвел ще бъдат включени и сериалите, които се разработват от Netflix. Подобно включване вече бе осъществено, след като „Агентите на Щ.И.Т.“ се появи като спин-оф на първия филм „Отмъстителите“, а сега всички останали герои също ще бъдат част от голямото семейство на Дисни.

Най-големият въпрос обаче е свързан с Дедпул и какво ще се случи с неговия специален R рейтинг. Честно казано, ние не искаме да гледаме Мръсната уста с рейтинг за ученици. Тук отново се намесва Боб Айгър, който обещава, че ще има съществува възможността Дедпул да запази рейтинга си. Междувременно Райън Рейнълдс, който изпълнява главната роля, коментира с интересен колаж сделката:

Единственото, за което не сме доволни, е очакващата се смърт на блурей пазара у нас. Както сме писали многократно, Дисни не желаят да продават лицензирани дискове тук, с което ни карат да мрънкаме и да подпомагаме чуждите икономики. Дано все пак някой роден разпространител прозре, че е крайно време да инвестира в начинание, което да зарадва феновете на качественото забавление в домашни условия.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.