Новините днес

Първи трейлър на „Altered Carbon“ по фантастиката „Суперкомандос“ на Ричард Морган

Съвсем скоро ще имаме възможността да гледаме нърдовския „Играч първи, приготви се“ на Стивън Спилбърг, където ще се потопим във виртуална реалност, инспирирана от 80-те години на миналия век. Сайбърпънк историята на Ърнест Клайн се се очаква да бъде и един от големите хитове на 2018 г., а успоредно с него ще можем да гледаме и сериал, отново отнесен към новите технологии и технологични джаджи.

Netflix, които отдавна са в списъка ни с любими стрийминг платформи, разработват нов, сайбърпънк насочен сериал, който се очертава да ни отнесе главите. И буквално, и преносно! Altered Carbon ще дебютира с цели десет епизода през февруари, а историята е повече от любопитна. Филмът е адаптация на едноименната книга на Ричард Морган от 2002 г. и разказва за бъдеще, в което човешкият ум може да бъде дигитализиран и пренесен в нови тела, познати като „калъфи“. В такъв свят живее войникът Такеши Ковакс (роля, изпълнена от Джоуел Кинамън и Уил Юн Лий), който е върнат към живот векове по-късно, за да разследва убийството на Лорънс Банкрофт (Джеймс Пюрфой) – най-богатия човек на планетата. Колкото повече напредва разследването, толкова по-опасни стават разкритията за собственото минало на Ковакс.

Първият трейлър е вече тук и изглежда точно така, както искаме:

Книгата, по която е създаден Altered Carbon, може да бъде открита и на българския пазар под заглавието „Суперкомандос“, издадена от ИК „Бард“ през 2002 г. Вижте и официалния синопсис:

Черна фантастика с напрежение и хумор!

Изумителна творба. Великолепна фантастична идея!
Питър Хамилтън
През 26. век човечеството се е разселило из галактиката, пренасяйки върху студената арена на космоса своите религии и расови различия. Често избухват малки мръсни войни, но Протекторатът на ООН държи с желязна хватка новите светове, благодарение на елитните си ударни части – Емисарският корпус.
Междувременно технологията вече е дала онова, което религията не може да гарантира; когато съзнанието ти може да бъде съхранено в мозъчна приставка и прехвърлено в ново тяло, дори смъртта не е нещо повече от дребно неудобство. Стига да можеш да си позволиш ново тяло…
Бившият емисар на ООН Такеши Ковач е бил убиван и друг път; такива са рисковете на неговата професия, но последната му смърт е особено жестока. Прехвърлен на много светлинни години от своята планета, презареден в ново тяло в Сан Франциско на Старата Земя и хвърлен в центъра на конспирация, която е ужасяваща дори според стандартите на едно общество, забравило да цени живота, той скоро осъзнава, че куршумът, забит в гърдите му на Харлановия свят, е само началото на сериозните му проблеми…

Премиерата на Altered Carbon е насрочена за 2 февруари, а вече броим с нетърпение дните, когато ще можем да се потопим в този нов свят.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.