Новините днес

Сет Роугън ще изиграе журналиста Уолтър Кронкайт в „Newsflash“

Дейвид Гордън Грийн предизвика истински фурор с вдъхновения от действителния събития филм Stronger, проследяващ съдбата на оцелял от терористичните атаки в Бостън по време на маратона през 2013 г. Филмът се очертава да бъде и един от сериозните претенденти за награди през идния сезон, а добрите отзиви са вдъхновили режисьора отново да се заеме с екранизацията на истинска история.

Този път във фокуса на събитията е журналистът Уолтър Кронкайт, превърнал се в един от най-забележителните представители на журналистиката в САЩ през изминалия век. Причината? Кронкайт е човекът, отразил с професионализъм и емоционалност убийството на президента Джон Ф. Кенеди на 22 ноември 1963 г. Empire съобщават, че в ролята на Кронкайт ще се превъплъти Сет Роугън.

Филмът ще се съсредоточи върху Кронкайт, продуцента Дон Хюит, шефа им Джим Обри и млад репортер, наречен Дан Ратър, който впоследствие си налага и сериозна репутация в новинарските емисиии.

Единствените двама, с които се свързва Newsflash към този момент, са само Роугън и Грийн, като впоследствие ще бъдат обявени и останалите актьори, които ще вземат участие. Премиерната дата все още не е известна.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.