Новините днес

Задава се римейк на „48 часа“

Все повече и повече филми от миналото стават обект на римейк от страна на новото поколение холивудски творци. Не сме сигурни, че тук можем да използваме определението „творец“, независимо от факта, че и за римейк е необходима известна доза креативност.

През последните години видяхме много нови версии на любими филми, някои от които бяха изключително разочарование – „Критична точка“, например. Зрителите обаче нямат нищо против да ходят на кино и да слушат стара песен на нов глас, така че тенденцията няма изглед да бъде спряна. Същото се отнася и за филма 48 часа с Ник Нолти и Еди Мърфи – един от любимите ни buddy cop филми от 80-те, чиято видеокасета все още пазим.

Оригиналният 48 часа излиза през 1982 г. и е режисиран от Уолтър Хил, а двамата главни герои трябва да заловят убийци, докато единственото им ограничение е времето. 48 часа е и един от филмите, дали силния тласък на подобен тип истории, и то независимо, че героят на Мърфи в случая не е полицай, а дребен мошеник. Е, сега е време да видим какво ще предложи новата версия.

Paramount са наели Джеръд Кармайкъл, за да напише сценария, а режисьори ще бъдат Бени и Джош Сафди. Единственият въпрос е кои ще бъдат двамата актьори, които ще изпълнят ролите на Джак и Реджи. Като знаем какви са тенденциите в съвременните екшън комедии, то очакваме да прочетем скоро имената на Кевин Харт и Дуейн Джонсън и дано не сме прави.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.