Новините днес

Осми сезон на „Игра на тронове“ идва през 2019 г.

Още през изминалата година стана ясно, че осмият и последен сезон на Игра на тронове най-вероятно ще се забави до 2019 г. Бяхме свикнали да получаваме новите епизоди всяка година, но след края на седми сезон от HBO така и не потвърдиха, че последните епизоди ще видят бял свят през следващите месеци. Единствената надежда се крепеше на интервю на Николай Костер-Валдау (Джейми Ланистър), който спомена, че през 2018 г. ще станем свидетели на последната и най-важна битка, но това също не бе потвърдено от телевизията-майка.

Спекулациите вече приключиха, след като от HBO официално обявиха, че новият сезон ще се появи чак догодина. Официалното прессъобщение не посочва определена дата, което отново поражда въпроса кога, по дяволите, ще разберем дали Джон Сноу ще седне на Железния трон. Същото се отнася и за потвърдените „спин-оф“ сериали – нито един от тях няма да получи пилотен епизод, преди основната сюжетна линия да приключи.

За осми сезон се знае само, че ще бъде най-краткият досега – само шест епизода, които обаче ще бъдат с по-голяма дължина във времетраенето. Снимките на сезона са започнали през октомври миналата година в Белфаст, а фенове дори успяха да направят снимки на Кит Харингтън (Джон Сноу) пред сградата на студиото. В осми сезон ще се завърнат Питър Динклидж като Тирион Ланистър, Николай Костер-Валдау като Джейми Ланистър, Лина Хийди като Церсей Ланистър, Емилия Кларк като Денерис Таргариен, Софи Търнър като Санса Старк, Мейси Уилямс като Аря Старк, Натали Еманюел като Мисандей и Гуендолин Кристи като Бриен от Тарт. Сценаристи ще бъдат Д.Б. Уайз, Дейвид Бениоф, Дейв Хил и Брайън Когман, а авторът на поредицата „Песен за огън и лед“, Дж. Р. Р. Мартин, който бе гост-сценарист в първите четири сезона, и този път няма да има пряко участие в направата на някой от епизодите.

Остава ни единствено да чакаме и да се надяваме 2018 г. да бъде кратка, а шестте епизода догодина да се появят достатъчно рано, за да задоволим шеметния си глад за кръв и битки във Вестерос. Междувременно ви предлагаме да погледнете и нашия обзор за седми сезон, ако случайно сте пропуснали това жизненоважно начинание:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.