Новините днес

Ридли Скот в преговори за режисура на „The Merlin Saga“ за Дисни

Не сме особено доволни от работата на Ридли Скот напоследък. Пришълецът: Завет се оказа едно от най-големите разочарования за изминалата година, но въпреки това обаче, Скот все още е в списъка ни с любими режисьори и дебнем всичко, което се случва около неговата кариера. Завоят, който предприе с Всичките пари на света чрез смяната на Кевин Спейси с Кристофър Плъмър също ни повлия негативно, но все още смятаме, че Скот е гений и някои стъпвания встрани не могат да изместят любовта ни към него.

И докато изливаме смесените си чувства към Ридли Скот, от Дисни подготвят адаптация на The Merlin Saga, базирана на книгите на Т. А. Барън. Част от поредицата е издавана и у нас и представлява разказ за момче, изхвърлено на брега на древен Уелс. Момчето е без спомени за името си и дома си, но желанието му да открие кой е го отвеждат в магически свят, където то разбира, че съдбата на родния му свят и на новия му дом са неразривно и необяснимо свързани.

Историята е създадена точно за екранизация от Дисни и днес разбираме, че самият Ридли Скот е в преговори за режисурата на първия филм. Умишлено пишем първия, защото сагата за Мерлин е достатъчно голяма, че да се развие в голям франчайз, който да достигне висотите на своите по-големи събратя. По сценария ще работи Филипа Бойенс, позната с работата си по шестте филма за Средната земя на Питър Джаксън, както и по Кинг Конг и The Lovely Bones. Смятаме, че Скот има всички необходими качества, за да превърне сагата за Мерлин в огромен епос, който да носи посланията на Небесно царство, стига студиото и той да се разберат за всички страни по евентуалния договор.

Ще следим с интерес какво ще се случи и обещаваме, че ще ви информираме своевременно. Напомняме, че поредицата Пришълецът вече е собственост на Дисни и ако Скот иска да продължи с нея, то най-вероятно ще се наложи да „клекне“ пред поставените условия от Голямата мишка, като това включва дори и режисурата на филми с по-младежка насоченост.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.