Новините днес

Хоакин Финикс в преговори за ролята на Жокера

Преди няколко месеца ви съобщихме, че DC подготвят самостоятелен филм за един от най-емблематичните си злодеи, а именно Жокера. Образът бе изигран от Джаред Лето в компрометирания Отряд самоубийци и масовата публика не остана доволна от него, независимо, че Лето е чудесен актьор. Година по-късно бе съобщено, че DC ще се опитат да внесат ред в неорганизирания хаос на своята вселена и наеха Тод Филипс за режисьор на новия филм.

Основният въпрос обаче е кой актьор ще бъде Жокера, след като стана ясно, че Лето няма да пресъздаде героя в този филм. Мнозина започнаха с предположенията, някои от които  са безкрайно абсурдно, а ние решихме да изчакаме и да видим каква ще бъде официалната информация. Такава все още няма, но пък Empire съобщават, че не кой да е, а големият Хоакин Финикс е в преговори за изпълнение на ролята и мигновено сърцата ни прескочиха по един удар. Финикс е жив гений и ако той подпише договор, най-вероятно филмът за Жокера ще се превърне в емблема на комиксовото кино.

Според Variety, Филипс пише сценария с помощта на Скот Силвър. Говореше се, че изпълнителен продуцент ще бъде Мартин Скорсезе, но това все още обаче не е официално потвърдено. Знаем само, че действието ще се развива през 80-те години на миналия век, като ще се съсредоточи повече върху драматични събития, отколкото върху origin история.

Остава ни само да чакаме и да стискаме палци Финикс да подпише договор. Припомняме, че той беше близо до получаването на ролята на д-р Стрейндж от вселената на Марвел, така че със сигурност в него има желание да изиграе комиксов персонаж и дано този път наистина нещата се получат.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.