Новините днес

Подготвя се филм по Action Man

Спомняте ли си онези блажени времена през 90-те години на миналия век, когато се запознавахме с културните течения на Запада чрез нелегално внесени списания и реклами от кабеларките, които въртяха немски телевизии? Тогава екшън фигурите и хубавите играчки бяха само мит, а много рядко някой се сдобиваше с качествен продукт. Тогава беше времето и на анимацията Action Man, която бе вдъхновена от играчки и която беше тук единствено чрез турски дъвки, предлагащи стикери с героите от историята.

Action Man обаче продължава да живее, а скоро може да се сдобие и със самостоятелен филм, по подобие на вдъхновените от играчки филми G.I. Joe. Paramount са закупили правата за екранизация, като вече има нает режисьор и той е Джеймс Бобин, познат с работата си по Мъпетите, Мъпетите 2 и Алиса в огледалния свят. Бобин ще пише и сценария, заедно със Саймън Фарнаби (Бари от Падингтън 2). Любопитното е, че Hasbro, които държат правата върху играчките, все още не са потвърдили официално новината, но филмовите медии гърмят, така че в най-скоро може да очакваме и нова серия продукти, вдъхновени от предстоящия филм.

Не сме сигурни до каква степен Бобин е подходящ за режисьор, но с оглед на творчеството му, то най-вероятно филмът ще може да предложи лятно забавление, което да бъде забравено само няколко часа след излизане от залата и въпреки това да донесе мили спомени от безгрижните години на нашето детство.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.