Новините днес

Създателите на „Игра на тронове“ ще снимат Star Wars трилогия

Само преди два дни гледахме първия тийзър трейлър на Соло: История от Междузвездни войни и успяхме да вдигнем нивото си на нетърпение. Многократно сме заявявали, че сме от върлите почитатели на Сагата и нямаме нищо против да гледаме още и още филми, посветени на любимите ни герои и истории и ето, че ще имаме такава възможност.

През есента стана ясно, че Райън Джонсън, режисьор на Епизод VIII: Последните джедаи, е нает, за да режисира самостоятелна трилогия, която ще включва събития, непоказвани до този момент. Галактиката е голяма, а материал има достатъчно много, така че посрещнахме развълнувани тази новина. Сега обаче сме двойно по-развълнувани, защото от Disney обявиха партньорството си с Дейвид Бениоф и Д.Б. Уайс – създатели на култовия сериал на HBO Игра на тронове. Бениоф и Уайс са наeти, за да заснемат още една трилогия от вселената на Междузвездни войни. Според официалното съобщение, сюжетната линия в новите три филма няма да бъде свързана със семейство Скайуокър и ще се развива самостоятелно от действията, показани досега.

Кейтлин Кенеди, шеф на Lucasfilm, звучи особено вдъхновена и екзалтирана:

„Дейвид и Дан са едни от най-добрите разказвачи, които работят днес. Тяхната способност да показват сложни характери, дълбочина на историята и богатство на митологията ще открият нови възможности и ще поставят Star Wars в място, което намирам за вълнуващо“.

Самите Бениоф и Уайз също се оказват верни фенове на Сагата:

„През лятото на 1877 г. пътувахме до една далечна галактика и оттогава мечтаем за нея. За нас е огромна чест и отговорност, и макар и да сме леко изплашени. Започваме веднага след приключване на работата по последния сезон на Игра на тронове.

Това наемане пък ни навежда на мисълта, че най-вероятно Бениоф и Уайс няма да работят по планираните спин-оф сериали от света на Игра на тронове, а директно ще се насочат към далечната галактика. Имаме огромно доверие в тяхната работа и смятаме, че могат да се справят чудесно, стига да не бъдат уволнени в момент, в който покажат „творчески различия“, както се случи с Крис Милър и Фил Лорд покрай самостоятелния филм за Хан Соло.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.