Новините днес

Тимъти Шаламе ще бъде крал Хенри V в „The King“

Тимъти Шаламе получи множество положителни оценки за работата си в Призови ме с твоето име, а според някои анализатори, Шаламе може да получи и награда „Оскар“ за изпълнението си във филма, въпреки сериозната конкуренция в лицето на Гари Олдман за Най-мрачният час. С или без статуетка обаче, Шаламе вече е фактор, с който мнозина трябва да се съобразяват и беше само въпрос на време да разберем кой ще бъде следващият му по-сериозен проект.

Очевидно студията се надпреварват с оферти към актьора, а днес стана ясно, че той ще изиграе ролята на крал Хенри V в драмата The King, който ще бъде режисиран от Дейвид Мишод. Снимките на филма започват през юни, а за сценария ще се грижат самият Мишод и Джоуел Еджертън. The King ще проследи историята на младия крал Хенри V, чиито обрат е убит в битка, малко преди коронацията му. Това довежда и до заставането на Хенри V на трона по време, в което Англия води тежка война с Франция.

Продуценти на The King са Брад Пит, Деде Гарднър и Джеръми Клайнър, а премиерната дата все още не е ясна. Очакваме повече информация и за останалите актьори, които ще подпомогат Шаламе в ролята му.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.