Новините днес

Джеймс Гън е уволнен; „Пазителите на галактиката vol. 3“ остава без режисьор!

Късно снощи комиксовият свят бе разтърсен от новината, че Джеймс Гън, който режисира двете части на Пазителите на галактиката, е уволнен от снимачната площадка на третия филм. Причината обаче е повече от лаконична. Оказва, се Дисни не са харесали шегите на Гън, които той периодично е пускал в профила си в социалната мрежа Туитър.

Ето какво гласи официалното становище на Алън Хорн, президент на Дисни:

„Поведението, нагласите и изявленията, открити в профила на Джеймс, са неоправдани и по никакъв начин не се свързват с ценностите на нашето студио, затова ние прекратихме всичките си бизнес отношения с него“.

Самият Гън също коментира случката с изявление:

„Думите ми от преди десет години по никакъв начин не са целяли да бъдат провокативни. Съжалявал съм за изказаното многократно, и то не само, защото е глупаво, но и защото по никакъв начин не показват човека, който съм днес. Независимо обаче от времето, което е минало, аз разбирам и приемам взетото решение. Дори след толкова много време, аз поемам пълната отговорност за това, което съм казал. Това, което мога да направя, е да бъде по-добро човешко същество и да внимавам какво казвам и споделям публично. Извинявам се дълбоко на всички колеги от бизнеса“.

По никакъв начин не сме щастливи от този развой на събитията, макар че ножът в случая е с две остриета. По никакъв начин шегите с педофили не са готини, особено казано публично, макар че всеки се смее на мръсни вицове в компания и знае, че не се влага нищо лично в тях.

Чакаме да разберем какво ще се се случи от този момент нататък с Пазителите на галактиката и дали Дисни все пак ще използват готовия сценарий на Гън. Плановете включваха тази есен да започнат снимките, а през 2020 г. да бъде премиерата на филма. Междувременно Гън беше ангажиран и с цялостносто развитие на вселената на Марвел, като дори се очакваше да се появи и на Comic-Con в Сан Диего. Надяваме се от Дисни да реагират бързо и скоро да ви информираме кой ще застане начело на проекта.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.