Новините днес

Джейсън Момоа с главна роля в нов сериал

След култовата си роля на Хал Дрого в Игра на тронове, Джейсън Момоа се превърна в един от най-търсените млади актьори в Холивуд. Поради екзотичният си външен вид, Момоа дори стана част и от голямата комиксова вселена на DC, влизайки в ролята на Аквамен, чиито първи самостоятелен филм ще гледаме през декември.

Кариерата на Момоа обаче винаги се е развивала по-добре в телевизията и ето, че той се „завръща“ у дома и то в главната роля в See – многообещаващ сериал, чието действие ще се развива в бъдещето. За сценарист на See е нает Стивън Найт (Dirty Pretty Things, Peaky Blinders, The Girl In The Spider’s Web), а режисьор ще бъде Франсис Лоурънс (направил наскоро чудния „Червената лястовица“ с Дженифър Лоурънс).

За сценария не се споменава нищо повече, но осемте епизода обещават да бъдат „епични“ според думите на продуцентите. Не искаме да гадаем, но силно се надяваме да гледаме фантастика, тъй като Момоа има и такива заложби – спомнете си ролята му в Stargate Atlantis.

Колкото до Момоа – Освен Аквамен, скоро едва ли ще го видим в нещо мащабно, особено след като той се отказа да бъде Гарванът в предстоящия римейк на класическата адаптация с Брандън Лий. Ако пък Аквамен се окаже финансов провал, то е напълно възможно Момоа да остане за по-дълъг период в телевизията.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.