Новините днес

SDCC ’18: Франсис Макдорманд ще бъде Бог в „Добри поличби“ по Нийл Геймън и Тери Пратчет

Франсис Макдорманд направи изключително включване в Три билборда край града, с което спечели и награда Оскар за най-добра женска роля на последната церомия. С този филм се повиши интересът към нейната личност и съвсем скоро ще можем да я гледаме в прекалено любопитна роля. Макдорманд ще озвучи Бог в Добри Поличби – сериал, базиран на прекрасната книга на Нийл Геймън и Тери Пратчет.

Сигурни сме, че нашите читатели са напълно запознати с творбата на Геймън и Пратчет. Книгата е издавана и у нас от ИК „Прозорец“, като ви даваме и шанс да прочетете българския синопсис:

Според “Правите и акуратни предсказания” на Агнес Нътър светът ще свърши в събота. Всъщност тази събота. Точно след вечеря. Което означава, че Армагедон ще връхлети в съботната вечер. Ще има морета от пламъци, дъждове от риба, луната ще се облее в кръв и армиите на Рая и Ада ще влязат в последна битка. Което е и главният проблем на Кроули, най-способният демон, по рождение влечуго, и на неговия опонент и стар приятел Азирафел, талантлив ангел и собственик на антикварна книжарничка, тъй като и на двамата животът на земята им харесва. Така че те нямат друга възможност, освен да спрат четиримата мотоциклетисти на Апокалипсиса, използвайки силите на Армията за лов на вещици. А над всичко /под всичко, в случая на Азирафел/ трябва да намерят и убият Антихриста, най-могъщото създание на земята. А това е страхотен срам, защото той е единайсетгодишен, обича кучето си, което под рунтавата си козина е порода адска хрътка, наистина го е грижа за околната среда и е от този сорт момчета, с които всеки родител би се гордял..
И ако това не е достатъчно остава неделята…

Самият сериал ще се състои в шест епизода по час, а зад проекта стоят Amazon Prime и BBC, с което се дава шанс на потребителите без достъп до стрийминг услугата все пак да гледат легално, вместо да пиратстват. Сценарист на мини-сериала ще бъде самият Нийл Геймън, а обещанията са да видим продукция, изпълнена с мрак и философия. Предлагаме ви да видите и кратко видео „зад сцената“, както и официалния плакат:

 

Освен Франсис Макдорманд, в Добри поличби ще видим още Дейвид Тенант, Майкъл Шийн, Джон хам, Ник Оферман и Майкъл Маккийн, а режисьор на всички епизоди ще бъде Дъглас Маккинън. Премиерата е насрочена за 2019 г.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.